Collectie: Kokonat Bowls Kokosnootschalen

9 producten

Kokonat Bowls Kokosnootschalen

De kokosnoot bowls van Kokonat worden gemaakt van de schalen van kokosnoten die als afval overschieten van de kokosolie en cosmetica industrie in Vietnam. Op deze manier wordt een tweede leven gegeven aan dit afval en wordt vermeden dat dit verbrand moet worden. De schalen worden gemaakt door vrouwen die op het platteland wonen. Deze vrouwen, dikwijls moeders,  kunnen van thuis uit werken in processen waarvoor geen specifieke machines nodig zijn. Door deze flexibiliteit krijgen zij, in gevallen waarin zij vanwege hun persoonlijke omstandigheden de gezinsomgeving niet kunnen verlaten, toch de mogelijkheid om te werken en een inkomen te verdienen. Nadat de kokosschalen vervaardigd zijn, worden ze in de werkplaatsen onderworpen aan een aantal strenge kwaliteitscontroles, voordat ze klaar zijn voor gebruik.

  • Het gebruik van de kokosschalen

    De schalen kunnen gebruikt worden als decoratie, maar ook om uit te eten, zowel koude als warme gerechten. Vermijd wel om er heel koud of heel warm voedsel in te doen. De schalen kunnen namelijk gaan scheuren en openingen vertonen als ze blootgesteld worden aan extreme temperaturen, zowel extreem hoge als extreem lage temperaturen. Om die reden mogen de schalen dan ook niet gebruikt worden in de oven, de afwasmachine, de microgolfoven of de koelkast.

  • Het onderhoud van de kokosschalen

    Was de schalen af met de hand, in een lauw warm zeepsopje, maar laat ze vooral niet te lang weken in het water. De glanzende schalen kunnen ingesmeerd worden met een beetje tafelolie om alzo de glans te behouden. Dit kan je doen na 10 tot 15 keer de schaal gebruikt te hebben.

  • Kokonat Bowl kokosnootschaal ontbijt

    1 - Ontbijt met de Kokonat Bowl

    De mogelijkheden om een lekker en voedzaam ontbijt te serveren in onze kokosnoot kommen van Kokonat Bowl zijn eindeloos. Als basis kan je bijvoorbeeld joghurt, melk, Griekse jogurt of kwark gebruiken. En daar voeg je aan toe wat jij ook maar lekker vindt: vers fruit, cornflakes, zelfgemaakte granola, muesli, rozijnen, havermout, ja, alle soorten ontbijtgranen kunnen, confituur, dadels, gedroogde abrikoos, chocoladevlokken, en/of een goeie lepel chocopasta (ja, waarom zou dat niet kunnen?).

  • Aperitief met de Kokonat Bowl kokosnoot kom

    2 - Aperitief met de Kokonat Bowl

    Zalig toch, een aperitiefmomentje. Nog gezelliger wordt het met onze mooie kokosnootschalen van Kokonat Bowl. Wat vind jij lekker bij een aperitiefje? Chips, nootjes, kleine tomaatjes, hummus om te dippen met kleine broodstokjes, blokjes kaas en salami, peppadew pepers gevuld met roomkaas, olijven, bitterballen, kippenboutjes, broodjes, gehaktballetjes, calamares, worstjes, bladerdeeghapjes, en ga zo maar door. Ongetwijfeld heb je zelf ook nog leuke ideeën om lekkere hapjes te serveren in deze schalen. Geniet van het aperitief!

1 van 2
  • Kokonat Bowls Poké Bowl met zalm en avocado
  • 3 - Poké Bowl met alles wat jij lekker vindt

    Een poké bowl is oorspronkelijk een traditioneel gerecht uit Hawaï. Je spreekt het uit als "po-kay bowl". Dit gerecht wordt door de vissers gegeten en is de ideale manier om de restjes van vis op te maken. Ondertussen is dit gerecht populair over de hele wereld. Het is een kom met rauwe vis, groenten en rijst en je kunt het op verschillende manieren bereiden en samenstellen.

    "Poke" betekent “snijden” in het Hawaïaans en verwijst naar de stukjes vis die in dit gerecht zitten. "Bowl" betekent kom en verwijst naar de kom waarin dit gerecht opgediend en gegeten wordt.

    Standaard zit er in een poké bowl rijst, vis, specerijen, groenten en een dressing, zoals bijvoorbeeld sojasaus. De vis is traditioneel rauwe tonijn, maar dit kan ook zalm zijn. Voor de groenten neemt men bijvoorbeeld zeewier, ajuin en avocado. Door al deze verschillende verse ingrediënten ziet de poké bowl er niet alleen heel kleurrijke en aantrekkelijk uit, maar het is ook een ware smaakexplosie in je mond. Je eet de bowl zo vers mogelijk, het liefst onmiddellijk nadat je het gerecht gemaakt hebt.

    Ook al wordt het gerecht in principe koud gegeten, als jij liever een warm gerecht eet, dan kan dit natuurlijk ook. Je kan bijvoorbeeld warme rijst of warme gestoomde zalm gebruiken, of zelfs kip. In plaats van rijst kan je ook diverse granen nemen. Je kan eindeloos variëren, naar eigen smaak. Het gaat erom wat jij lekker vindt. Zoals je ondertussen wel weet, is dat ook het concept van Julien Deluxe. Leef je leven zoals jij het wilt. Waar wordt jij blij van? En wat eten betreft, wat vind jij lekker? Dus als jij nu pasta of aardappelen met spek uit die coole kokosnoot kom wilt eten; gewoon doen! Zolang het voedsel maar niet gloeiend heet is of ijzig koud, want daar kunnen deze kommen niet goed tegen.