Collectie: Het is barbecue tijd!

Home

Het is barbecue tijd! Eindelijk. Bij Julien Deluxe vind je alles wat je nodig hebt voor een zonnige top BBQ! Van aperitiefhapjes, champagneglazen en wijnglazen, de lekkerste olijfolie, steakplanken, Belgische gin, het mooiste tafellinnen, tot en met super handige  tafelbarbecues. Waar wacht je nog op?

146 producten

  • Geniet optimaal van het buitenleven: De Ultieme Gids voor barbecueën in je tuin

    In de warme zomermaanden is er niets leuker dan tijd doorbrengen in de buitenlucht, samen met vrienden, familie en natuurlijk lekker eten. Eén van de meest geliefde activiteiten voor buitenplezier is barbecueën in de tuin. Of je nu een doorgewinterde barbecue meester bent of net begint met stappen te zetten in de barbecue wereld, de tips in deze gids zullen je helpen om je barbecue vaardigheden te verfijnen en je volgende tuinfeest tot een groot succes te maken.

    1. TIP 1 - Kies het juiste barbecue toestel: er bestaan houtskool-, gas- en elektrische barbecues. Allemaal hebben ze hun voordelen en hun beperkingen. Kijk naar jouw budget, de ruimte die je beschikbaar hebt en je persoonlijke voorkeuren om te bepalen welk toestel je gaat aankopen. Zoek je een toestel om bijvoorbeeld gezellig met z'n tweetjes van een lekkere barbecue te genieten? Of schuift er regelmatig een hele bende aan tafel? Hou jij van het onweerstaanbare aroma van houtskool of steek je liever de stekker in het stopcontact zodat je direct kan beginnen grillen? De antwoorden op deze vragen zullen niet alleen bepalen welk type toestel voor jou geschikt is, maar ook het formaat ervan. Bonustip van Julien: neem een kijkje in onze collectie Tafelbarbecues van LotusGrill. Superhandige tafelmodellen, op houtskool, maar zonder de vervelende rookontwikkeling bij de gewone houtskool barbecues. Met modellen vanaf 2 personen tot 10 personen is er voor iedereen een geschikt barbecue toestel.
    2. TIP 2 - Gebruik de juiste toebehoren: een spatel en een tang zijn de minimum toebehoren die je nodig hebt om deftig te kunnen barbecueën. Bonustip van Julien: kijk hier naar de toebehoren voor de LotusGrill tafelBBQ.
    3. TIP 3 - Leer de perfecte grilltechnieken: elk type toestel heeft zijn manier voor het aansteken ervan en voor het bereiken van de juiste temperatuur. Er bestaan directe en indirecte grillmethoden voor verschillende soorten voedsel. Maak er tijd voor om dit allemaal onder de knie te krijgen. Ook kan je leren hoe je veelvoorkomende grillproblemen, zoals verbranding of uitdroging van voedsel, kunt vermijden. Bonustip van Julien: Lees hier de gebruiksaanwijzing van de LotusGrill Tafel Barbecue om te leren hoe je het toestel in een handomdraai gebruiksklaar maakt. Bekijk hier een filmpje over de LotusGrill Tafel Barbecue. Lees hier nog meer over de LotusGrill Tafel Barbecue en een aantal tips om het grillen perfect onder de knie te krijgen.
    4. TIP 4 - Experimenteer met de heerlijkste barbecue recepten: lees verder in dit artikel een aantal recepten voor de heerlijkste vlees-, vis-, groenten- en aardappelgerechten en ook desserts op de barbecue. Maar laat je zeker ook inspireren om eens te experimenteren met variaties op de recepten en maak zo je barbecue ervaring compleet.
    5. TIP 5 - Pas de veiligheidsvoorschriften toe: neem alle veiligheidsmaatregelen van je barbecue toestel in acht betreffende het omgaan met brandstof, het stabiel plaatsen van het toestel, het buiten bereik van kinderen houden, en zo meer, om brandgevaar en diverse ongelukken te vermijden. Het is ook belangrijk dat je de adviezen voor het veilig bereiden en bewaren van voedsel volgt, om voedselvergiftiging te voorkomen.

    Barbecueën in de tuin is een plezierige en lekkere ervaring voor iedereen die van lekker eten en van buitenleven houdt. Volg de tips en adviezen uit dit artikel en je volgende barbecue tuinfeest zal een ongekend succes worden!

  • De lekkerste Barbecuesausjes - 8 x Pimp je mayonaise

    Natuurlijk kan je sausjes voor bij de barbecue kant en klaar in de supermarkt kopen. Maar ze smaken nog zo lekker als je ze zelf maakt! En dit hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Je kan je mayonaise bijvoorbeeld heel gemakkelijk pimpen en hem zo omtoveren tot heerlijke, originele sausjes voor bij de barbecue. Hier zijn alvast enkele ideeën:

    1. Mosterdmayonaise: meng 250ml van je lievelingsmayonaise met 2 koffielepeltjes zachte mosterd en 2 koffielepeltjes vloeibare honing voor een verrassend heerlijk zoet zuur sausje. Eventueel een klein beetje limoensap toevoegen. Variatie kan je aanbrengen door wat gedroogde of fijngesneden verse kruiden toe te voegen zoals dille of dragon. Bonustip van Julien: varieer met de mosterd door de zachte mosterd eens te vervangen door pittige Dijon mosterd, of door licht zoete mosterd.
    2. Zuiderse tomatenmayonaise: snij enkele zongedroogde tomaatjes en een teentje knoflook in kleine stukjes en meng deze onder de mayonaise. Bonustip van Julien: bewaar de olie waar de zongedroogde tomaatjes in gelegen hebben voor andere bereidingen. Deze olie is heerlijk gekruid en kan perfect dienen als basis voor een marinade of om aardappeltjes in te bakken.
    3. Rabarbermayonaise: ja, je leest het goed, rabarbermayonaise. Meng hiervoor 3 delen mayonaise met 1 deel raberberconfituur of rabarbercompote. Een heerlijk fris sausje voor bij gehakt op de barbecue zoals een hamburger of een worst. Bonustip van Julien: vervang de rabarber eens door vijgenconfituur. Je zal versteld staan van de heerlijk frisse touch dat dit sausje aan je barbecue vleesgerechten geeft.
    4. Truffelmayonaise: voeg enkele druppeltjes truffelolie toe aan mayonaise voor een heerlijk sausje dat je een luxe gevoel zal geven. Overdrijf niet met de truffel, enkele druppeltjes op 4 eetlepels mayonaise is prima om te starten. Experimenteer met een druppeltje meer of minder naar eigen smaak. Een geweldige match met steak of varkensvlees op de barbecue.
    5. Gepimpte tartaar: er zijn al veel receptjes te vinden om zelf tartaar te maken. Misschien heb je gewoon geen zin om dit te doen, maar wil je wel net iets meer dan de kant en klare tartaarsaus die je in de supermarkt kan kopen. Wel, dan pimp je die kant en klare saus toch gewoon. Snipper een uitje of een sjalotje fijn en snij enkele kleine augurkjes in stukjes. Meng dit door 1 deel mayonaise en 1 deel kant en klare tartaarsaus. Zowel de ui als de augurken moet je niet te fijn snijden. Er mag best wat "beet" aan deze saus zijn. Heerlijk bij gegrilde vis maar ook bij zalm in papilot op de barbecue.
    6. Zalmmayonaise: laat een blikje roze zalm heel goed uitlekken en verwijder de graat uit de zalm. Deze zalm bestaat ook zonder graat, wel zo handig. Plet nu de zalm heel fijn en meng een hoeveelheid naar wens onder mayonaise. Heel lekker bij visgerechten op de barbecue. Je kan nog een heel fijn gesnipperd uitje, kappertjes of augurkjes toevoegen aan dit sausje. Ook een gekookt eitje heel fijn geplet past er goed bij. Bonustip van Julien: vervang de zalm eens door tonijn uit een blikje. Gebruik tonijn op olie en eventueel mix je de tonijn of de zalm door de mayonaise voor een heerlijk smeuig sausje.
    7. Pesto-mayonaise: meng een beetje pesto door mayonaise voor een zuiders sausje. Experimenteer met de hoeveelheid pesto tot je de perfecte verhouding gevonden hebt. Begin met één koffielepeltje pesto op 4 soeplepels mayonaise. Lekker bij gegrilde aardappeltjes maar ook bij gegrilde steak en tonijn. Bonustip van Julien: varieer met de pesto: pesto genovese, pesto rosso, pesto calabrese, welke is jouw favoriet?
    8. Pickles mayonaise: meng 250ml mayonaise met 2 koffielepeltjes pickles en 2 koffielepeltjes vloeibare honing voor een verrassend lekker sausje dat perfect past bij gegrilde vis- en vleesgerechten. Bonustip van Julien: vervang de honing eens door 2 koffielepeltjes van het sap van ananas uit blik.
  • Een zalig zomers barbecue sausje hoort in een zomers kommetje:

  • De lekkerste gerechten op de barbecue

  • 1 - Hoofdgerecht: Gevulde kipfilet op de barbecue

    Pers persoon:

    • 1 kipfilet
    • 1 schel gerookte ham
    • 3 eetlepels kruidenkaas
    • enkele schijfjes zongedroogde tomaat
    • peper en zout
    • zilverpapier

    Snij de kipfilet in de langs richting doormidden en vouw hem open. Kruid langs beide zijden met peper en zout. Smeer de binnenkant rijkelijk in met de kruidenkaas. Leg de gerookte ham op de kruidenkaas en daarop de zongedroogde tomaatjes. Plooi nu de kipfilet dicht en doe er zilverpapier omheen. Zorg dat het zilverpapier niet te strak rond de kip zit. Leg de pakketjes op de barbecue en draai ze halverwege de baktijd om. Experimenteer met de baktijd op de barbecue; maak eventueel ook weer een testpakketje. Kipfilet moet namelijk tot in de kern gaar zijn, maar we willen natuurlijk ook geen droog gebakken kip. Veel hangt af van de dikte van de kipfilet, de dikte van de vulling, het type barbecue, de temperatuur, enz.

    Bonustips van Julien:

    • varieer door de kruidenkaas te vervangen door een andere variant. Er bestaan heel veel soorten met kruiden, met of zonder look, met zongedroogde tomaatjes, natuur, met vijgen, met ham, enz. Je kan ook een kaasmengsel maken door bijvoorbeeld twee verschillende soorten met elkaar te mengen. Klop de kaas goed los en doe er eventueel een beetje natuur joghurt of melk bij. Niet teveel want het mengsel mag niet te vloeibaar worden. Klop tot een homogeen mengsel
    • varieer door de gerookte ham te vervangen door spek, salami, rauwe ham of gekookte ham
    • varieer door de kip nog extra te kruiden met nootmuskaat, paprikapoeder (gewoon of gerook), dragon of tijm
    • varieer door wat kruidenkaas los te kloppen met een beetje tomatenpuree, kruid naar believen. Doe dit mengsel op het zilverpapier en leg de kip er bovenop. Doe bijkomend wat van dit mengsel op de bovenkant van de kip en sluit dan het zilverpapier
    • varieer door eerst wat klein gesneden groentjes op het zilverpapier te leggen en leg dan de kipfilet bovenop de groentjes. Denk bijvoorbeeld aan champignons, trostomaatjes, stukjes paprika, courgette, enkele ui-ringen, broccoli, of wat jij ook maar lekker vindt
    • zorg ervoor dat het zilverpapier overal goed dicht is. Gebruik niet te dun zilverpapier; gebruik eventueel een dubbele laag.
  • 2 - Dessert: Appeltjes met Calvados en rozijnen op de barbecue

    Per persoon:

    • 1 kleine appel
    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 10 rozijntjes
    • Calvados
    • zilverpapier

    Laat de rozijntjes weken in de Calvados. Meng de boter met de bruine suiker, de geweekte rozijntjes en enkele druppels Calvados. Niet teveel Calvados gebruiken want dan wordt het mengsel te vloeibaar. Schil de appel, haal het klokhuis uit de appel, en snij hem in grove stukken. Niet te kleine stukken snijden want we willen geen appelmoes krijgen. Doe de appelstukken onder het botermengsel. Maak met zilverpapier een pakketje per persoon. Doe het appel-botermengsel in het zilverpapier en doe het goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen. Nu heb je een papillot gemaakt. Zorg ervoor dat het zilverpapier stevig genoeg is zodat het zeker niet scheurt. Neem eventueel een dubbele laag zilverpapier. Doe het pakketje niet te strak dicht. Zorg er dus voor dat er nog voldoende ruimte is waar de lucht kan circuleren. Leg de pakketjes op de barbecue en laat de appeltjes gaar bakken. Bonustip van Julien: maak een extra pakketje dat je als test kan gebruiken. Dat kan je tijdens het bakproces op de barbecue eens open doen en met een prikker in de appeltjes prikken om te zien of ze gaar zijn.

    Bonustips van Julien:

    • heerlijk met een bolletje vanille ijs
    • je kan de appel ook in zijn geheel laten; het klokhuis verwijderen met een appelboor; en dan de appel opvullen met het botermengsel. Hou er rekening mee dat de appel op deze manier langer op de barbecue moet liggen tot hij gaar is
    • varieer door bruine rum te gebruiken i.p.v. Calvados
    • varieer door een beetje abrikozenconfituur aan het botermengsel toe te voegen
    • varieer door fijngemalen nootjes naar keuze aan met botermengsel toe te voegen